Модел: Колие от виолетов ахат с фасетиран хематит и метални елементи
Наличност: В наличност
Код: 418
38.00 лв.

Нежно колие от виолетов ахат с фасетиран хематит и метални елементи ръчно изработено в класически стил. Дължината 43 см.


Ахат

Наричан "дъгата на Земята", тъй като съществува в почти всички цветове, включително и безцветен, ахатът има редица свойства. Казва се, че насърчава вътрешната стабилност, спокойствие и зрялост. Влияние положително по време на бременност и помага да се избегне следродилната депресия. 

Смята се, че ахатът подобрява възприемчивостта и стимулира аналитичните способности, подобрява паметта и концентрацията. Този чудесен кристал допринася за психическия и физическия баланс у човека, като хармонизира ин и ян. Затова се счита за полезен при всякакви емоционални травми, чувство на безпомощност или вътрешно напрежение.

Хематит

Смятан за камък на магьосниците, в Древен Египет са са вярвали, че хематита защитава от магии и поглъща лошите вълни. Американските индианци са разкрасявали телата си с хематитен прах преди битка, вярвайки, че той дава неуязвимост, и са го използвали като защитен амулет срещу нападение и раняване.  В Индия хематита е бил символ на храброст и мъдрост. Той също така усмирява гнева, пречиства кръвта и оказва благотворно влияние върху биополето на човека. 

Свързани продукти