Лятото е времето в което показваме повече плът и се обличаме в по-ярки цветове. Това лято модерни отново са дрехите с мотиви на цветя и флорални елементи. Освен че са най-често срещаните мотиви в модата, те най-силно подчертават увереността и женствеността ни, така че повечето от нас със сигурност имат поне една рокля или блуза на цветя в гардероба си.

 По своята същност дрехите с флорални елементи са изпълнени с женственост, тъй като са синоним на пролетта, възобновяването и женската страна на природата. Поради това те с лекота допълват уникалността на вашият собствен чар.

Избора на флорален принт не е без значение. Съществува огромно разнообразие от цветове, тесктури и стилове. От големи цветя, разположени близо едно до друго или отдалечени, до малки, нежни цветя, формиращи основният цветови компонент на дрехата.

Цветята говорят на собствения си език.Традиционно те са били използвани като символи: червената роза предава любов; бялото лале изразява прошка; а маргаритка символизира невинност и чистота.

Сред най-модерните и свежи предложения, разбира се, попадат и гащеризоните. Къси или дълги, те са едни от любимите ни дрехи през лятото, а разнообразиито, което предлагат е огромно.

При избора на туника или блуза е добре да заложим на деликатните флорални мотиви. Това може да е блузка или туника с къси ръкави, без ръкави или с презрамки. Те лесно се комбинират с дънки и могат да бъдат най-удобният избор за ежедневието ни.


Бъдете креативни. С каква връхна дреха да комбинираме флоралната дреха? Тук възможностите са много. В зависимост от времето можете да изберете кожено яке, светло палто или сако, а също така да заложите и на любимият ни деним, тъй като той е базов и универсален.

Избора на аксесоар също не е без значение! Гривна, колие или шал – добре е по цвят той да съвпада с един или два от нюансите на флоралните елементи на дрехата. В този случай целта на аксесоара е да допълва дрехата, а не да се отличава цветово от нея. Това ще придаде завършеност на облеклото.

Тъй като често флоралните рокли са с дръзки, ярки и открояващи се цветове, най-добре е да ги съчетаем с бижута с по-семпли, деликатни и фини цветове. Можем да използваме малки обеци, тънка верижка с деликатна висулка и тънка гривна. Правилото тук е по-малкото е повече.

При гримът важи същото. Семплият и естествен грим е най-добрият избор при дрехите с флорални мотиви. Можем да се концентрираме върху игра на устните или на очите, но избягваме подчертаването и на двете едновременно. Основният тон и червилото можем да съобразим с тона на флоралните елементи.

  • Aug 02, 2017
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*